Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας – Career Counseling

Σχεδιάσαμε μια διαδραστική πλατφόρμα τηλεσυμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης (telementoring) που θα βασίζεται στην ανάπτυξη διαύλων διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των νέων συναδέλφων, αλλά και με έμπειρους και καταρτισμένους Οφθαλμιάτρους με δράση και παρουσία εντός και εκτός συνόρων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας

Πριν από λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε μια νέα εκπαιδευτική πλατφόρμα αλλά και να προαναγγείλουμε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που σαν κύριο σκοπό έχουν την έμπρακτη στήριξη στους Έλληνες Ιδιώτες Οφθαλμιάτρους  και ιδιαίτερα  στους νέους συναδέλφους. Δημιουργήσαμε μια νέα, διαδραστική ιστοσελίδα η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και βήμα λόγου για όλα τα μέλη του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας.  

 Ειδικά σε ότι αφορά στους νέους συναδέλφους που βρίσκονται στο στάδιο έναρξης της ειδικότητας, πολλές φορές ακόμα και στα τελευταία έτη της Ιατρικής Σχολής, αλλά και για όσους έχουν ήδη λάβει τίτλο ειδικότητας και αναζητούν τόπο και αντικείμενο εξέλιξης και περαιτέρω εξειδίκευσης, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πόσο δε μάλλον στην εποχή της πανδημίας όπου η κλινική άσκηση και οι μετακινήσεις περιορίζονται.

 Θέλοντας να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις ανακοινώνουμε με ιδιαίτερη χαρά μια νέα δράση που ως στόχο της έχει τη στήριξη των νέων συναδέλφων στα πρώτα, αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντικά, βήματα της καριέρας τους. Σχεδιάσαμε μια διαδραστική πλατφόρμα τηλεσυμβουλευτικής σταδιοδρομίας και επαγγελματικής εξέλιξης  (telementoring) που θα βασίζεται στην ανάπτυξη διαύλων διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των νέων συναδέλφων, αλλά και με έμπειρους και καταρτισμένους Οφθαλμιάτρους με δράση και παρουσία εντός και εκτός συνόρων. Πιστεύουμε πως αλληλεπιδρώντας, εκφράζοντας σκέψεις και προβληματισμούς, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και πληροφορίες, μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες.

 Στις επόμενες ημέρες θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα πρώτα video συμβουλευτικής, ενώ για τη δική σας διευκόλυνση και άμεση πρόσβαση στο αντίστοιχο forum του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας, σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα μας  ακολουθώντας τις οδηγίες που επισυνάπτουμε. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Οδηγίες Εγγραφής στην Ιστοσελίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας

  1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας  www.hco.gr
  2. Στην αρχική σελίδα επιλέγουμε το πορτοκαλί πεδίο «Μέλη», πάνω δεξιά
  3. Επιλέγουμε «Εγγραφή»
  4. Συμπληρώστε τη φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία
  5. Στο πεδίο «Κωδικός Εγγραφής» εισάγετε τον κωδικό HCO2020-REGISTER
  6. Ολοκληρώστε επιλέγοντας «Εγγραφή»